Uppopallo

mitä uppopallo on?

Uppopallo on joukkuelaji, jota pelataan hyppyaltaassa.

Altaan pohjassa on kaksi koria, joihin joukkueet yrittävät tehdä koreja suolavedellä täytetyllä pallolla.

Peliin voi samanaikaisesti osallistua 12 pelaajaa. Pelipaikkoja ovat maalivahti, puolustaja ja hyökkääjä, joista jokaisella paikalla pelaa neljä pelaajaa.
Näistä aina kaksi on altaassa ja toiset kaksi vaihtopenkillä altaan reunalla.

Pelaajien vaihdot pelissä suoritetaan jääkiekon tapaan lentävinä vaihtoina.

Uppopallo

Uppopallovarusteisiin kuuluu perusvälineiden (maski, snorkkeli, räpylät) lisäksi uppopallolakki, jossa on korvasuojat ja pelinumero.

Uima-asu pitää olla joko valkoinen tai sininen/musta riippuen siitä kummassa joukkueessa pelaa. 

Koska kyseessä on kontaktilaji, voi halutessaan käyttää myös hammassuojia ja lisäksi miehillä on suositeltavaa alasuojien käyttö.

Kenelle uppopallo sopii?

Uppopallo on hauska joukkuelaji, joka kerää yhteen mukavaa porukkaa reippaalla asenteella.

Uppopallo sopii sukupuolesta riippumatta hyvin kaiken ikäisille ja kokoisille liikkujille, jotka viihtyvät vedessä. Suosittelemme kuitenkin harrastusta 12 vuotiaille ja sitä vanhemmille!

Kuitenkin pitää huomioida että kynnet eivät saa olla pitkät ja mustelmiin, naarmuihin ja välillä hieman kovempiinkin iskuihin saa varautua.

Vaikka peli on kontaktilaji ja hyvin fyysinen, tapahtuu uppopallossa harvoin vakavampia loukkaantumisia, sillä vesi pehmentää liikkeitä.

Raumalla on tällä hetkellä seitsemän 10-14 vuotiasta uutta harrastajaa.

Myös aikuisten ikäluokkaan kuuluvia uusia harrastajia on useita ja tilanne näyttää erityisen hyvältä. Etsimme kuitenkin aina lisää harrastajia. Tavoitteenamme on päästä lähitulevaisuudessa pelaamaan Divariin yhteistyössä Porin joukkueen kanssa!

Uppopallo maali

Harjoitusajat

Uppopalloilijat harjoittelevat maanantaisin ja torstaisin Rauman uimahallilla seuraavasti:

Kiinnostuitko?

Jos olet kiinnostunut niin harjoituksiin voi tulla koska vain kokeilemaan veloituksetta. Lisätietoja ja kysymyksiä: Uppopallo.nieminen@gmail.com tai 0445665879